top of page
Pijn: (Non)verbale communicatie bij de behandeling van aanhoudende pijn
Pijn: (Non)verbale communicatie bij de behandeling van aanhoudende pijn

vr 09 feb

|

van der Valk hotel Leeuwarden

Pijn: (Non)verbale communicatie bij de behandeling van aanhoudende pijn

Leer je pijnkennis toespitsen op de individuele patiënt en technieken om goed te communiceren met complexe pijnpatiënten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & locatie

09 feb 2024, 09:00 – 17:00

van der Valk hotel Leeuwarden, Lynbaan 35, 8941 BR Leeuwarden, Netherlands

Gasten

Over het evenement

 • Je hebt je als zorgprofessional geschoold in langdurige pijn en pijneducatie, en dan?
 • Hoe pas je dit aan op jouw individuele patiënt? 
 • Wat als je in de behandeling, waaronder educatie, merkt dat het niet lekker loopt in je therapeutische relatie? 
 • Kort door de bocht: Wat zeg je wel? Wat niet?

We nodigen jou en je collega's graag uit voor onze aankomende scholingsdag. In deze scholingsdag van Netwerk Aanhoudende Pijn Friesland nemen dr. Amarins Wijma (fysiotherapeut/onderzoeker) en strateeg en ervaringsdeskundige Yvonne de Beer MSc. je mee in de wereld van (non)verbale communicatie. We gaan het hebben over de neurofysiologische effecten van communicatie, do’s and dont’s in de educatie en behandeling, en we gaan oefenen met communicatietechnieken.

Trainers: 

Amarins is als fysiotherapeute werkzaam in de eerste lijn (Fysio de Tille) en binnen de GGZ (Transcare-pijn) bij een specialistisch behandelcentrum voor mensen met langdurige pijn en andere symptomen. Daarnaast heeft zij zich naast haar klinische werk gericht op het wetenschappelijk onderzoek. Na het behalen van haar master Fysiotherapiewetenschap in 2013 is zij daarom verdergegaan met haar proefschrift ‘Unravelling pain together, patient centered transdisciplinary pain neuroscience education’, waarvoor zij in februari 2021 haar doctoraat heeft ontvangen aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel combineert zij haar klinische werk met het geven van cursussen en onderzoek.

Yvonne dacht na haar afstuderen te beginnen aan een proefschrift. In plaats daarvan begon ze een eigen bedrijf (zo kan het lopen). Nu is ze al een paar jaar ondernemer, ze werkt voornamelijk als strategisch adviseur en programmamaker om biodiversiteit in Fryslân en daarbuiten te verhogen. Ondertussen werd ze ervaringsdeskundige in de zorg (zo kan het ook lopen). Ze kent inmiddels haar pappenheimers; bovendien ‘onderging’ ze al die jaren verschillende gesprekstechnieken. Hoe is het om aan de andere kant van de tafel te zitten? Wat betekent het als je educatie, behandeling en communicatietechnieken worden ‘aangedaan’?

Voor wie:

Pijnbehandelaars die op de hoogte willen zijn van recente inzichten bij biopsychosociale pijnbehandeling en zich willen verdiepen in communicatie bij complexe patiënten. Leden van het Netwerk Aanhoudende Pijn Friesland (Opleidingsdag 4).

Geaccrediteerd door:

Keurmerk Fysiotherapie 

We zien je graag tijdens deze scholingsdag! Vragen? Stuur deze dan naar info@fennemazantema.nl 

Progamma


 • 30 minuten

  Inloop


 • 1 uur 30 minuten

  Start training

Nog 6 items beschikbaar

Tickets

 • Early bird (t/m 15 januari)

  € 219,00
  Verkoop geëindigd op
 • Regulier

  € 279,00
  Verkoop geëindigd op
 • NAPF-lid

  € 199,00
  Verkoop geëindigd op
 • Reducept lid

  € 199,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel het evenement

bottom of page