top of page
_Kamminga-2.jpg

Wie betaalt wat.

Psychologenpraktijk Fennema & Zantema heeft voor 2023 contracten met De Friesland, VGZ, DSW, Zilveren Kruis, Achmea, Menzis en de verzekeraars die onder Menzis vallen. Bij deze verzekeraars wordt jouw behandeling volledig vergoed. Let op, je betaalt wel eigen risico.

 

Heb je een andere verzekeraar? Dan betaal je een deel van de kosten zelf. Gemiddeld zal jouw bijdrage per sessie tussen de €30 en €40 liggen. Naast reguliere behandelingen biedt Fennema & Zantema werkgeverstrajecten.

Basis en specialistische GGZ

​Een behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering, dat betekent dat je geen aanvullende verzekering nodig hebt om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Let op, je betaalt wel eigen risico. De basisverzekering heeft voor iedereen een verplicht eigen risico per verzekerde.  Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Werkgeverstrajecten

Fennema & Zantema biedt psychologische zorg via werkgeverstrajecten. In overleg met de werkgever wordt het traject en aantal sessies bepaald. We specialiseren ons hierbij in niet aangeboren hersenletsel (NAH), aanhoudende lichamelijke klachten, pijnklachten, vermoeidheid, long-COVID en burnout. In de meeste gevallen kan er op korte termijn een startgesprek gepland worden. Neemt contact met ons op voor vragen en om de mogelijkheden te bespreken.

 

Aanvullende informatie

Een no show blijft voor rekening van cliënt. Het tarief voor no-show (sessie niet tijdig afgezegd) is €50,- per gemiste afspraak. Afspraak afzeggen? Doe het uiterlijk 24 uur van tevoren en voorkom kosten.

Tegenwoordig worden niet alle behandelingen door een psycholoog meer vergoed. Alleen als er sprake is van een diagnose volgens de DSM-V classificatie is er recht op vergoeding. De huisarts weet dit en zal alleen doorverwijzen wanneer er sprake is van (een vermoeden van) een 'DSM diagnose'. Uiteindelijk zal de psycholoog de diagnose stellen. Een aantal stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg.

 

Indien er sprake is van onverzekerde zorg krijg je geen vergoeding van de zorgverzekeraar. In enkele gevallen worden deze klachten vanuit een aanvullend pakket wel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar of je behandeling vergoed wordt. Wanneer er sprake is van onverzekerde zorg dan geldt het uurtarief Onverzekerde Zorg Product (OZP) dat voor rekening komt voor jou als cliënt. In die gevallen heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. 

Coaching

Voor coaching hanteren we bij Fennema & Zantema een vast tarief van €130,- per uur, inclusief btw. Deze kosten betaal je zelf, tenzij je een overeenkomst hebt met bijvoorbeeld je werkgever over de vergoeding van je coaching.

 

Workshops en cursussen

De kosten van onze workshops en cursussen worden per dienst bepaald. Je krijgt een overzicht van de kosten voordat je besluit definitief een cursus of workshop te boeken.

Contact?

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag, dan nemen wij contact met je op.

bottom of page