top of page

Over ons.

_Kamminga-2.jpg

Fennema & Zantema is een psychologenpraktijk in Leeuwarden. Wij helpen je met de psychologische zorg die je nodig hebt en bieden vakinhoudelijke scholing voor professionals die hun cliënten nog beter willen behandelen. Met een praktische aanpak, een nuchtere blik en af en toe een beetje humor. Creatief, vernieuwend en vooral toegankelijk.

 

Onze praktijk en behandelaars zijn onder andere lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en de Vereniging EMDR Nederland.  Lidmaatschap van de LVVP, is voorbehouden aan hen die geregistreerd zijn in het BIG-register van de overheid. Dit houdt in dat de psycholoog voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan opleiding en beroepsuitoefening. 

 

Wie we zijn

Wij zijn Fennema & Zantema. Psychologenpraktijk in Leeuwarden, maar vooral een team van verschillende zorgprofessionals met allemaal een eigen expertise. Daarmee kunnen we samen kijken wat je écht aan zorg nodig hebt en werken waar nodig samen met andere organisaties om de beste zorg te kunnen bieden. Voor persoonlijke behandelingen, gericht op jouw specifieke klachten.

 

Wat we doen

We willen onszelf het liefst overbodig maken. Mensen zichzelf laten helpen. Dat is namelijk de meest duurzame oplossing en heeft nog effect lang nadat de behandeling afgerond is. Daar zijn we van overtuigd. In onze behandelingen, trainingen en workshops geven we je dan ook handvatten waarmee je zelf goed aan de slag kunt. 

 

Voor cliënten

Bij klachten zoals een niet aangeboren hersenletsel (NAH), pijn, burnout, depressie, angst of trauma volg je bij ons individuele therapie. Als je wilt, kun je bij pijnklachten ook groepstherapie volgen. Daarbij zorgen we dat je van tevoren al ons boek ‘Bevrijd van Pijn’ kunt lezen of bijvoorbeeld een online cursus mindfulness kunt volgen. De behandelingen worden, indien de problematiek valt onder de verzekerde zorg dan ook volledig vergoed. Je betaalt geen eigen bijdrage voor de behandeling, maar het verplichte eigen risico is natuurlijk wel van toepassing voor de verrekening met uw zorgverzekeraar. Om voor vergoede zorg in aanmerking te komen is er een verwijsbrief nodig van je huisarts, specialist of werkgever. Lees hier meer over de mogelijkheden voor vergoedingen. Daar waar mogelijk vinden de gesprekken face-to-face plaats. Wanneer dit niet mogelijk of niet wenselijk is (of omdat je dit gewoon prettiger vindt) maken wij een afspraak voor een online of telefonisch gesprek. In deze folder van de LVVP vindt je meer informatie over een behandeling bij een vrijgevestigde psycholoog. 

Voor professionals

Naast reguliere behandelingen, verzorgen we bij Fennema & Zantema ook vakinhoudelijke scholing voor andere zorgprofessionals. Je kunt bijvoorbeeld supervisie krijgen, in een studiegroep plaatsnemen of één van onze geaccrediteerde workshops op het gebied van pijnmanagement of zorginnovatie volgen. Net even anders dan je gewend bent, maar wel heel leerzaam. 

 

Weten wat de huidige wachttijden zijn? Aanmelden voor therapie of voor een professionele training? Andere vragen? We helpen je graag verder.

Meer weten?

bottom of page