top of page
_Kamminga-9.jpg

Effectieve Behandeling van Aanhoudende Pijn, geleid door Pijnspecialist Louis Zantema.

Fennema & Zantema heeft zich toegelegd op de behandeling van aanhoudende pijnklachten en aanhoudende lichamelijke klachten. Aanhoudende pijn kan verschillende oorzaken hebben en een significante impact hebben op het dagelijks functioneren.

Ons team, onder leiding van GZ psycholoog Louis Zantema, beschikt over ruime ervaring en expertise in de behandeling van patiënten met aanhoudende pijnklachten. We begrijpen de complexiteit van deze aandoeningen en streven ernaar om op maat gemaakte behandelplannen te bieden die rekening houden met de individuele behoeften van elke patiënt.

Wat is aanhoudende pijn?

Aanhoudende pijn is een term die wordt gebruikt om verschillende vormen van pijn te beschrijven die langdurig aanwezig blijven, zelfs nadat de oorspronkelijke bron van de pijn is verdwenen. Deze pijn kan het gevolg zijn van diverse oorzaken, zoals chronische ziekten, verwondingen, neurologische aandoeningen, of andere gezondheidsproblemen. De complexiteit van aanhoudende pijn maakt het een uitdagende aandoening om te behandelen en kan leiden tot aanzienlijke veranderingen in het dagelijks functioneren, waaronder fysieke beperkingen, emotionele uitdagingen, en verstoringen in de kwaliteit van leven. Vaak heeft er veel (medisch) onderzoek plaatsgevonden, maar is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Of er is wel een lichamelijke oorzaak, maar de klachten zijn heftiger dan verwacht.

Klachten door aanhoudende pijn 

Ons lichaam en geest werken op een complexe manier met elkaar samen. Voor veel mensen in Nederland, maarliefst één op de vijf volwassenen, betekent dit helaas dat er in de verwerking van prikkels in het zenuwstelsel problemen kunnen ontstaan die tot aanhoudende pijn leiden. In veel gevallen is deze pijn niet goed vast te stellen door een arts of andere specialist en werken medische behandelingen onvoldoende of zelfs helemaal niet. De pijn blijft, wat vaak tot gevolg heeft dat iemand zich meer somber en angstig gaat voelen.

Wat bieden wij?

Voor mensen die kampen met aanhoudende pijn of lichamelijke klachten, bieden we een behandeling die zich richt op het zoveel mogelijk oplossen of wegnemen van de klachten. Dit vakgebied wordt ook wel 'medische psychologie' genoemd, waarbij de psycholoog veel kennis over de werking van het lichaam en zenuwstelsel heeft om gericht verder te helpen. Onze behandeling richt zich op het leren begrijpen van de pijnklacht, het vertrouwen in het lichaam weer terugwinnen en emotionele obstakels overwinnen die mee kunnen spelen bij de pijn.

We bieden behandeling zowel individueel als in groepen, omdat we weten dat het bij deze klachten belangrijk en steunend kan zijn om anderen met vergelijkbare klachten te spreken en inzichten te delen. Daarnaast hebben we een eigen online training ontwikkeld die je volgt wanneer je in behandeling komt bij ons voor deze klacht.

Specifieke benaderingen en therapie

Ons deskundige team, onder leiding van GZ psycholoog Louis Zantema, beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van pijn behandeling, educatie en pijn management. Louis is mede-oprichter van het Netwerk Aanhoudende Pijn Friesland, geeft scholing aan artsen en specialisten over de behandeling van pijn en schreef het boek 'Bevrijd van Pijn' dat in 2021 uitgebracht is. We streven naar zorgvuldige aanpakt en bieden behandelingen aan die in overleg met de cliënt worden bepaald, waarbij we rekening houden met wat effectief is en praktisch uitvoerbaar. Hierbij luisteren we naar de specifieke behoeften van de cliënt en diens omgeving.

Tarieven en vergoeding

Indien je doorverwezen wordt door een verwijzer, zoals de huisarts of specialist, worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. 

 

In het geval van behandelingen die door de werkgever worden aangevraagd, kan het zijn dat deze vergoed worden via de bedrijfszorgverzekering of aanvullende verzekeringen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of specifieke vragen omtrent de kosten van de pijnbehandeling.

Voor werkgevers

Werknemers die te maken hebben met aanhoudende pijn kunnen levenslang hinder ondervinden. Veelvoorkomende klachten zijn onder andere vermoeidheid..

In het kort, sommige werknemers met aanhoudende pijn ervaren uitdagingen bij het adequaat vervullen van hun werk en hebben mogelijk aanpassingen of ondersteuning nodig om comfortabel en succesvol te functioneren. Voor werkgevers die hulp zoeken bij het omgaan met deze uitdagingen, bieden wij verschillende producten aan:

  • Eenmalig Advies: In dit advies brengen we de klachten in kaart en maken we knelpunten zichtbaar. Het resultaat is een advies met vervolgstappen.

  • Behandeltraject: Een behandeltraject op maat om de werknemer met pijnklachten verder te helpen.

  • Overleg en Advies: We bieden mogelijkheden voor overleg en advies aan werkgevers over het effectief omgaan met werknemers die aanhoudende pijn ervaren.

Ons doel is om werkgevers te ondersteunen bij het creëren van een inclusieve werkomgeving en het optimaliseren van de arbeidsprestaties van werknemers met aanhoudende pijn.

Samenwerking en scholing

Fennema&Zantema biedt inmiddels al meerdere jaren keynotes, workshops, presentaties en trainingen aan voor pijnklachten, ook geaccrediteerd. Op onze scholingspagina vind je ons huidige aanbod. 

 

Is er nu al een onderwerp waar je organisatie/vakgroep meer over zou willen leren? Zoek gerust contact met ons om na te gaan of wij dit zouden kunnen bieden. Neem contact met ons op via info@fennemazantema.nl voor mogelijkheden tot verdere samenwerking voor onderzoek, trainingen, gezamenlijke projecten, en cursussen voor werkgevers. 

Aanmelden 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website en met een verwijsbrief van de huisarts, medisch specialist, werkgever of regiebehandelaar in de GGZ. 

Meer weten?

Heb je nog vragen? Wil je meer informatie over onze behandelingen bij pijn, angst, burnout of een depressie? We helpen je graag verder.

bottom of page