top of page
_Kamminga-17.jpg

Snel toegang tot een effectief behandelprogramma.

Onze aanpak omvat vier duidelijke fasen, elk ontworpen om ervoor te zorgen dat medewerkers snel de juiste hulp krijgen.

Artboard.png

Fase 0 - Informatief

In deze eerste fase van ons programma komen wij persoonlijk bij de organisatie langs. Ons doel is om een inzicht te krijgen in de specifieke behoeften als werkgever en om te laten zien welke diensten wij aanbieden. Tijdens dit informatieve bezoek brengen we de verwachtingen en doelstellingen in kaart. Dit omvat:

 • Een presentatie over de diensten en expertise van Fennema&Zantema.

 • Bespreking van de specifieke uitdagingen en behoeften als werkgever.

 • Identificatie van de gebieden waar de ondersteuning  van waarde kan zijn voor de organisatie.

 • Het vaststellen van de mogelijkheden voor verdere samenwerking om werknemers optimaal te ondersteunen.

Fase 1 - Intake

In deze tweede fase van het programma wordt het proces in gang gezet waarin uw werknemers ondersteuning kunnen aanvragen en ontvangen. De stappen omvatten:

 • Een werknemer dient een aanvraag in voor een gesprek met een ervaren psycholoog.

 • Binnen een tijdsbestek van 3 weken wordt een gesprek gepland, dat kan plaatsvinden op locatie, online, of bij uw organisatie.

 • Tijdens het gesprek wordt de specifieke behoefte van de werknemer zorgvuldig geëvalueerd. Aan het einde van het gesprek ontvangt de werknemer deskundig advies over welke fase van het traject het meest geschikt is.

Fase 2 - Aanbod

Afhankelijk van het advies uit fase 1 zijn er verschillende trajecten beschikbaar voor uw werknemers:

 • Individuele Counseling: Dit omvat ten minste 3 persoonlijke begeleidingssessies met een erkende psycholoog. Tijdens deze sessies worden individuele uitdagingen aangepakt en worden coping-strategieën ontwikkeld.

 • Groepssessies: Hierbij gaat het om 1 interactieve groepssessie gericht op specifieke thema's zoals stressmanagement, communicatievaardigheden of teambuilding.

 • Actieve Trainingen: Dit kan bijvoorbeeld deelname aan de Vitaliteitsfabriek of fysiotherapie omvatten, afhankelijk van de behoeften van de werknemer.

 • Online: We bieden een uitgebreid online aanbod voor o.a. pijn, angsten, stemmingsklachten, burn-out en mindfulness. Indien nodig kan de werknemer het programma doorlopen en evalueren met een psycholoog.

Fase 3 - Afronding

In deze laatste fase van het traject wordt alles zorgvuldig geëvalueerd en afgesloten. Als tijdens de evaluatie blijkt dat er behoefte is aan verdere, reguliere zorg, werken we nauw samen met de huisarts om een passende verwijzing te bieden, zodat uw werknemers de juiste nazorg krijgen.

Onze Werkwijze

Een medewerker heeft de mogelijkheid om jaarlijks een traject te doorlopen, waarbij er een keuze wordt gemaakt uit het aanbod van fase 2. Als een medewerker ervoor kiest om opnieuw een traject te volgen, wordt er in overleg met de werkgever een op maat gemaakte offerte opgesteld om de beste ondersteuning te bieden. 

Neem contact op voor meer informatie.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken om te bespreken hoe F&Z jouw organisatie kan helpen? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. 

bottom of page