top of page
_Kamminga-17.jpg

Onze behandelingen 

Je gaat liever de deur niet uit, je hebt paniekaanvallen, bent angstig, hebt pijn of misschien zit je gewoon al een tijdje niet zo lekker in je vel. Soms gaat dat niet vanzelf over en kun je wel wat hulp gebruiken. Bij onze praktijk behandelen wij een breed scala aan klachten, waaronder: NAH, PTSS, trauma, angst, dwang, stress, burn-out, stemmingsklachten en aanhoudende lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid.

Onze behandelingen kunnen zowel op locatie in Leeuwarden als online plaatsvinden.

Therapieën

Iedere klacht is anders, jouw behandeling dus ook. Daarom werken we met therapieën die het best passen bij jou en de aard van jouw klachten. We gebruiken hierbij onder andere Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapie, EMDR, of bijvoorbeeld Schematherapie die helpt je patronen te veranderen. Onze professionals zijn allemaal geschoold om deze behandelingen uit te voeren - op locatie of door online te videobellen.

 

Zo werkt het traject 

We beginnen met een kennismaking waarin we je klachten bespreken. Vervolgens plannen we de eerste behandeling in bij één van onze psychologen. Het kan zijn dat je hier even op moet wachten. Tijdens sessies kijken we steeds hoe het gaat en welke stappen we nog kunnen zetten. Net zo lang tot je je weer een stuk beter voelt.

 

Wachttijd

Je kunt bij ons vanaf 8 tot 12 weken na aanmelding terecht voor een intake. De wachttijd voor een behandeling bij NAH is 2 tot 4 weken.  De behandeling start direct daarna. Voor groepsbehandeling bij pijn of bij stress, burn out en vermoeidheid is geen wachttijd. Raadpleeg de agenda voor nieuwe data en om je aan te melden. Om de tijd goed te benutten, kijken we in de intake ook naar wat jij alvast zelf kunt doen. Thuis. Denk aan een online mindfulness of pijncursus of het lezen van ons boek ‘Bevrijd van pijn’. Zo heb je een streepje voor wanneer je start met je behandeling.

 

Aanmelden

Onze psychologenpraktijk is uitsluitend geopend op afspraak. In geval van crisis kan je het best contact opnemen met je huisarts en buiten kantooruren met de dichtstbijzijnde huisartsenpost. Telt iedere seconde? Bel dan direct 112. Alléén je huisarts of lokale huisartsenpost kan een crisisdienst inschakelen indien de situatie daar gebaat bij is. 

 

Om te beginnen met een behandeling bij Fennema & Zantema heb je een verwijsbrief van je (huis)arts nodig. Die stuurt de verwijsbrief rechtstreeks naar ons door óf je krijgt ‘m mee. Vervolgens kan je het aanmeldformulier invullen op de site en nemen wij binnen enkele weken contact met je op voor meer informatie naar aanleiding van je aanmelding. Ben je uitgevallen op het werk? In dit geval betaalt een werkgever vaak jouw traject en verloopt de verwijzing via de bedrijfsarts of werkgever.

 

Waarneming

 

Tijdens langdurige afwezigheid van één van onze psychologen is het gebruikelijk dat een waarnemend collega zijn of haar plaats vervuld. Meestal proberen wij dit intern op te lossen, soms wordt de oplossing extern gezocht. In alle gevallen gebeurt dat uitsluitend in overleg met jou, zodat we gezamenlijk tot de meest geschikte oplossing komen en jij gewoon je behandeling kan vervolgen. Indien wij met vakantie zijn of om andere redenen gesloten zijn dan laten wij dit weten op deze website en via de mail. U treft dan ook de informatie aan over eventuele waarneming door collega's.

 

Locaties

 

Praktijk Fennema & Zantema is gevestigd op twee locaties, te weten:

 

Praktijk Fennema & Zantema: Eewal 56, 8911 GT Leeuwarden. Dit is de hoofdvestiging van de praktijk en tevens het postadres van de praktijk.

 

Mocht u met de auto komen, parkeren op de Eewal zelf is verboden. De omringende straten of parkeergarages Hoeksterend, Zaailand en Oldehove zijn op loopafstand.

 

Gezondheidscentrum Bilgaard: 2e verdieping, Skrokdam 5, 8918 LB Leeuwarden Dit is de nevenvestiging van de praktijk.

 

Recht voor de praktijk zijn invalidenparkeerplaatsen. Tegenover het gezondheidscentrum is een parkeerterrein voor  parkeren.

Beide locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en openbaar vervoer.

 

De openingstijden (zowel voor onze spreekuren als voor onze telefonische bereikbaarheid) van Praktijk Fennema & Zantema zijn

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Indien u ons telefonisch niet kunt bereiken omdat wij in bespreking zijn vragen wij u een mail te sturen naar praktijk@fennemazantem

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Wil je meer informatie over onze behandelingen bij pijn, angst, burnout of een depressie? We helpen je graag verder.

bottom of page