top of page
_Kamminga-17.jpg

Onze behandelingen 

Je gaat liever de deur niet uit, je hebt paniekaanvallen, bent angstig, hebt pijn of misschien zit je gewoon al een tijdje niet zo lekker in je vel. Soms gaat dat niet vanzelf over en kun je wel wat hulp gebruiken. Bij onze praktijk behandelen wij een breed scala aan klachten, waaronder: PTSS, trauma, angst, dwang, stress, burn-out, stemmingsklachten en aanhoudende lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid.

Onze behandelingen kunnen zowel op locatie in Leeuwarden als online plaatsvinden.

Therapieën

Iedere klacht is anders, jouw behandeling dus ook. Daarom werken we met therapieën die het best passen bij jou en de aard van jouw klachten. We gebruiken hierbij onder andere cognitieve gedragstherapie, Acceptance and commitment therapie, EMDR, of bijvoorbeeld schematherapie die helpt je patronen te veranderen. Wat je maar nodig hebt. Onze professionals zijn allemaal geschoold om deze behandelingen uit te voeren - op locatie of door online te videobellen.

Zo werkt het traject

We beginnen met een kennismaking waarin we je klachten bespreken. Vervolgens plannen we de eerste behandeling in bij één van onze psychologen. Het kan zijn dat je hier even op moet wachten. Tijdens sessies kijken we steeds hoe het gaat en welke stappen we nog kunnen zetten. Net zo lang tot je je weer een stuk beter voelt.

 

Wachttijd

Je kunt bij ons binnen een aantal maanden (3-4 op dit moment, voor groepen minder) terecht voor een intake en de behandeling start direct daarna. Maar om de tijd goed te benutten, kijken we in de intake ook naar wat jij alvast zelf kunt doen. Thuis. Denk aan een online mindfulness cursus of het lezen van ons boek ‘Bevrijd van pijn’. Zo heb je een streepje voor wanneer je start met je behandeling.

 

Aanmelden

Om te beginnen met een behandeling bij Fennema & Zantema heb je een verwijsbrief van bijvoorbeeld je huisarts nodig. Die stuurt de verwijsbrief rechtstreeks naar ons door óf je krijgt ‘m mee. Vervolgens kan je het aanmeldformulier invullen op de site en nemen wij binnen enkele weken contact met je op voor meer informatie naar aanleiding van je aanmelding. Ben je uitgevallen op het werk? In dit geval betaalt een werkgever vaak jouw traject.

Inschrijven

Om je aan te melden voor een behandeling is als eerste een verwijsbrief via de huisarts nodig, daarna vragen we je ons aanmeldformulier in te vullen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Wil je meer informatie over onze behandelingen bij pijn, angst, burnout of een depressie? We helpen je graag verder.

bottom of page