top of page
Gloeilamp

Studie- & intervisiegroep

Als psychologenpraktijk nemen we deel aan intervisiegroepen van de landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP). Zo houden we onze kennis en ontwikkeling op peil en halen we continu het maximale uit onszelf. Naast intervisie zijn we betrokken bij verschillende werkgroepen voor onderwijs en innovatie. 

 

Word een betere behandelaar

Wij vinden intervisie belangrijk. Je krijgt daarmee namelijk niet alleen updates uit het werkveld, maar het biedt je je vooral ook een andere kijk op je eigen professionele functioneren. Een objectieve blik op je handelen. Dat maak je een betere behandelaar en daar profiteren je cliënten op hun beurt ook weer van.

 

Waarom een intervisiegroep voor psychologen?

Tuurlijk, je overlegt wel eens snel met collega’s of andere therapeuten. Maar dat is toch iets anders dan een structurele bijeenkomst waarin je écht even de tijd neemt om van gedachten te kunnen wisselen. Bovendien kijken we vaak met net even wat meer afstand naar jouw situatie dan de therapeut next door. Kan handig zijn!

Onderwerpen

In de intervisiegroep leren we onder andere meer op het gebied van schematherapie, EMDR, dissociatieve identiteitsstoornissen, hechtingsproblematiek en vroege trauma’s. Je bent dus een mooie aanvulling zijn als je affiniteit met of ervaring op deze gebieden hebt. Zo houden we samen de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk.

Wie we zijn

Momenteel bestaat onze studie- of intervisiegroep uit een aantal klinisch psychologen en psychotherapeuten. Stuk voor stuk met andere referentiekaders, andere praktijkervaringen en gespecialiseerd in andere doelgroepen. Op die manier kunnen we kwesties vanuit meerdere invalshoeken benaderen. Werkt wel zo prettig - en effectief.

Ook aansluiten?

Af en toe hebben we ruimte voor nieuwe leden in onze intervisiegroep in afwisselend Leeuwarden en Groningen. Neem daarvoor gerust even contact met ons op. Je kunt natuurlijk wel altijd supervisie krijgen

bottom of page