top of page
Pijnopleiding: Fysiologie, sensitisatie en patiënteducatie.
Pijnopleiding: Fysiologie, sensitisatie en patiënteducatie.

do 13 okt

|

Post-plaza, Leeuwarden

Pijnopleiding: Fysiologie, sensitisatie en patiënteducatie.

Met Paul van Wilgen en Bert Messelink. Leer processen van pijn en sensitisatie beter begrijpen en uitleggen aan patiënten. In samenwerking met het Chronisch Pijn Netwerk Friesland.

Registration is closed
See other events

Tijd & locatie

13 okt 2022, 08:30 – 17:00 CEST

Post-plaza, Leeuwarden, Tweebaksmarkt 27, 8911 KW Leeuwarden, Netherlands

Gasten

Over het evenement

Tijdens deze opleidingsdag duik je dieper in de theorie van pijn, en eindigen we juist bijzonder praktisch - want hoe krijg je jouw patient met pijnklachten uiteindelijk overtuigd van een biopsychosociaal model van pijn en in beweging? Professor Paul van Wilgen, auteur en expert op het gebied van pijn en sensitisatie, neemt je in de ochtend mee in de fysiologie van pijn en sensitisatie als verklaringsmodel voor aanhoudende klachten.

In de middag neemt Dr. Bert Messelink, Uroloog en Seksuoloog NVVS, je mee in de manieren waarop we effectief over pijn communiceren met onze patienten. Als Uroloog ziet hij al jaren patienten waarbij een complexe samenhang bestaat tussen biologische en psychosociale factoren - patienten die ondanks hun zoektocht binnen het medische circuit veel baat hebben bij educatie en pijnmanagement. Maar hoe krijg je deze patienten in beweging, en weg uit het model dat de pijn door de hulpverlener opgelost moet worden?

Trainers

Prof. Dr. Paul van Wilgen is een autoriteit op het gebied van pijn, psychologie, sensitisatie en educatie. Paul bedrijft de zeldzame combinatie van wetenschap en praktijk. Hij doet al jarenlang onderzoek naar chronische pijnklachten, schrijft leerboeken die de norm zijn geworden in pijnonderwijs en combineert dit met zijn eigen behandelcentra voor pijn in Noord-Nederland Transcare.

Dr. Bert Messelink is Uroloog en Seksuoloog NVVS in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hij werkt al jarenlang met een doelgroep die zeer complexe doelgroep patienten met aanhoudende pijnklachten, waarbij medische, psychosociale en seksuele invloeden allemaal door elkaar lopen. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van bekkenpijn, waar hij voorzitter van de richtlijncommissie is.

Voor wie:

Pijnbehandelaars met een interesse in de fysiologie van pijn, sensitisatie en educatie

Leden van het Chronisch Pijn Netwerk Friesland (Opleidingsdag 2 van de cursus)

Accreditatie aangevraagd voor Fysiotherapeuten, inclusief specialisaties bij Keurmerk Fysiotherapie.

Progamma


 • 30 minuten

  Inloop: Er staat verse koffie, cappuccino, espresso of thee voor je klaar met wat lekkers.


 • 1 uur 30 minuten

  Start training door Paul van Wilgen

Nog 6 items beschikbaar

Tickets

 • Early bird

  Early bird (t/m 15 september)

  € 219,00
  Verkoop geëindigd op
 • Regulier

  € 279,00
  Verkoop geëindigd op
 • CPNF-lid

  € 199,00
  Verkoop geëindigd op
 • Reducept lid

  € 199,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel het evenement

bottom of page