top of page
Ontleer je pijn
Ontleer je pijn

wo 15 nov

|

Eewal

Ontleer je pijn

In deze 6-weekse training ga je met trainer Louis Zantema de diepte in om jouw brein te resetten. Al jaren verdiept Louis zich in chronische pijn, waarbij hij alle kennis en oefeningen die door de jaren het meest effect hebben gehad op zijn patiënten in deze groepstraining combineert.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd & locatie

15 nov 2023, 09:00 – 11:00

Eewal , Eewal 56, 8911 GT Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

De training heeft drie thema’s die verdeeld over de sessies worden aangeboden.

Thema 1 betreft kennis over pijn. In de wereld van pijnwetenschap heeft de afgelopen 20 jaar een ware revolutie plaatsgevonden. We begrijpen veel beter dan vroeger waarom je pijn kunt hebben die niet goed valt te verklaren vanuit een medisch model. Het begrijpen van je pijn is essentieel om te veranderen en vertrouwen te krijgen in het proces van de therapie, en in het eerste deel staan we hier dan ook bij stil.

Thema 2 betreft ‘Pain reprocessing therapy’, vrij vertaald ook wel ‘Pijn Herverwerkingstherapie’ genoemd. Wanneer je (jaren)lang pijn hebt, ontwikkelen je brein en zenuwstelsel allerlei associaties die de pijn in stand houden. Het is alsof er allemaal nieuwe wegen in je brein zijn aangelegd die het mogelijk maken om (veel) pijn te ervaren. We gaan praktisch aan de slag met oefeningen om jouw brein te hertrainen in dit deel van de therapie, zodat er nieuwe wegen in je brein ontstaan die niet aan de pijn zijn gerelateerd.

Thema 3 heeft met emotionele verwerking te maken. Onderzoek naar aanhoudende pijn laat zien dat veel mensen met pijn overeenkomsten hebben in hun persoonlijkheid. Het komt vaak voor dat mensen met pijn veel voor anderen doen, perfectionistisch zijn en sneller inschikken dan anderen. We staan stil bij deze patronen en hoe je deze kunt doorbreken.

Verwachting:

‘Ontleer je pijn’ is een actieve groepstraining. Het gaat om de vaardigheden om je brein te hertrainen, het is niet zozeer een praatgroep. Onderzoek heeft aangetoond dat stilstaan bij hoe vervelend het is om pijn te hebben juist tot een toename van klachten leidt. Het doel van de training is om echt iets te veranderen aan jouw pijn.

Trainer:

Louis Zantema werkt al jarenlang met de doelgroep aanhoudende pijn. Vanuit het Medisch Centrum Leeuwarden ontwikkelde hij VR training Reducept voor pijn, waarmee hij en Margryt Fennema diverse internationale prijzen wonnen. Louis schreef het boek ‘Bevrijd van Pijn’ dat gepubliceerd werd in 2021. Hij volgt regelmatig zelf scholingen en seminars op het gebied van pijn om de nieuwste inzichten en methoden in zijn eigen therapieën te kunnen implementeren.

Data: Woensdag 15,22,29  november, 6,13,20 december 9:00 - 11:00 (6x op woensdagmiddag)

Tickets

  • Training: Pijngroep

    Woensdag 15 november 15:00 - 17:00 (6x op woensdagmiddag, laatste keer 20 december)

    € 449,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel het evenement

bottom of page