senior Therapy

GECOMBINEERDE PIJNBEHANDELING

Voor iedereen met langdurige pijnklachten

 

ONZE DIENSTEN

Bijna een miljoen Nederlanders hebben ernstige langdurige pijnklachten. Leven met langdurige pijn is niet makkelijk, en regelmatig bieden medische ingrepen of medicatie alleen niet voldoende resultaat. Het gevolg is dat veel mensen te horen krijgen ‘dat ze er mee moeten leren leven’. Maar hoe doe je dat?


Bij Fennema & Zantema richten we ons samen met de therapeuten van Spectrum Leeuwarden volledig op deze vraag. Hoe leef je een goed leven met pijn. Maar misschien nog belangrijker: Wat kun je zelf doen om pijnklachten te verminderen zonder gebruik van medicijnen of ingrepen?

HET TRAJECT DAT WE BIEDEN

In een behandeltraject van drie maanden wissel je groepssessies af met individuele sessies. Je wordt behandeld door een GZ-Psycholoog, Psychosomatisch Fysiotherapeut, adem- en stresscoach. Naast de gebruikelijke behandelsessies maken we daarbij ook gebruik van moderne technieken als Virtual Reality training, om de hersenen optimaal te trainen. Je hebt wekelijks een sessie en gaat thuis aan de slag met zowel mentale als fysieke oefeningen.

person-with-vr-goggles-on-head-3183133.jpeg

DE PIJNPSYCHOLOOG

De pijnpsycholoog denkt met je mee. Samen kijk en onderzoek je waar de pijn vandaan komt. In dit traject leer je hoe pijn werkt, maar vooral wat je zelf kunt doen om jouw pijnklachten te beïnvloeden.

_edited.jpg

DE PSYCHOSOMATISCH FYSIOTHERAPEUT

De psychosomatisch fysiotherapeut luistert met je mee. Samen doe je oefeningen tegen de pijn. Je leert de balans in je leven terug te vinden en jouw activiteiten uit te breiden

Lisanne.jpg

ADEM- & STRESSCOACHING

De ademcoach denkt met je mee. Samen op zoek naar het beïnvloeden van de adem. De stresscoach luistert met je mee. Samen kijken naar de juiste balans tussen stress en rust. Dit kan al een wereld van verschil betekenen in de pijn.

ademcoaching_beweeganalist.jpeg
 

MELD JE AAN

De onderdelen van het pijnprogramma worden vergoed van de basisverzekering (het deel psychologie) en de aanvullende verzekering (fysiotherapie en coaching).


Benieuwd of ons pijnprogramma jou kan helpen? Stuur ons een bericht zodat we vrijblijvend een intake met je kunnen plannen.