Gecombineerde pijnbehandeling.

Vergoede zorg voor iedereen met langdurige pijnklachten.

De behandeling.

Bijna een miljoen Nederlanders hebben ernstige langdurige pijnklachten. Leven met langdurige pijn is niet makkelijk, en regelmatig bieden medische ingrepen of medicatie niet voldoende resultaat. Het gevolg is dat je te horen krijgen ‘dat je er mee moeten leren leven’. Maar hoe doe je dat?

 

In deze behandeling richten we ons samen met de therapeuten van Spectrum op deze vraag. Hoe leef je een goed leven met pijn. Maar misschien nog belangrijker: Wat kun je zelf doen om pijnklachten te verminderen zonder gebruik van medicijnen of ingrepen?

Wat ga je doen?

In een behandeltraject van drie maanden wissel je groepssessies af met individuele sessies. Je wordt behandeld door een GZ-Psycholoog, Psychosomatisch Fysiotherapeut, adem- en stresscoach. We maken gebruik van moderne technieken als Virtual Reality training, om de hersenen optimaal te trainen. Je hebt wekelijks een sessie en gaat thuis aan de slag met zowel mentale als fysieke oefeningen.

person-with-vr-goggles-on-head-3183133.jpeg
louis-zantema-975x1060.jpeg

De pijnpsycholoog.

De pijnpsycholoog denkt met je mee. Samen kijk en onderzoek je waar de pijn vandaan komt. In dit traject leer je hoe pijn werkt, maar vooral wat je zelf kunt doen om jouw pijnklachten te beïnvloeden.

De psychomotorisch fysiotherapeut.

De psychosomatisch fysiotherapeut luistert met je mee. Samen doe je oefeningen tegen de pijn. Je leert de balans in je leven terug te vinden en jouw activiteiten uit te breiden

Lisanne.jpg
Relaxation

Ademcoaching.

Samen met de ademcoach beïnvloed je de adem. Je kijkt met jouw coach naar de juiste balans tussen stress en rust. Dit kan al een wereld van verschil betekenen in de pijn.

Meld je aan.

De onderdelen van het pijnprogramma worden vergoed door de basisverzekering (psychologie) en de aanvullende verzekering (fysiotherapie en coaching).

 

Benieuwd of ons pijnprogramma jou kan helpen? Stuur ons een bericht zodat we vrijblijvend een intake met je kunnen plannen.