do 12 mei | Post-Plaza Leeuwarden

Nascholing Fysiotherapeuten en Verpleegkundigen/specialisten: Pijnmanagement en Educatie in 5 stappen

Geaccrediteerde nascholing voor professionals die met langdurige pijn werken. Deze training wordt gegeven door Louis Zantema. Expert op het gebied van pijn en psychologie. Hij werkt als GZ-Psycholoog, is mede-oprichter van behandelmethode Reducept en auteur van het boek 'Bevrijd van Pijn.
Nascholing Fysiotherapeuten en Verpleegkundigen/specialisten: Pijnmanagement en Educatie in 5 stappen

Tijd en locatie

12 mei 08:30 – 17:30
Post-Plaza Leeuwarden, Tweebaksmarkt 27, 8911 KW Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Een geweldige dag in hartje binnenstad, gelegen aan een van de mooiste strate van de hoofdstad van Fryslan.  

Inhoud van de trainig

Pijn is een 'biopsychosociaal' fenomeen. Bij patiënten met lage rugklachten, fibromyalgie, hoofdpijn, nekklachten weten we inmiddels dat psychosociale factoren een belangrijke rol spelen bij de oorzaak en instandhouding van aanhoudende pijnklachten. De Zorgstandaard Chronische Pijn schrijft dan ook terecht voor dat patiënten met deze klachten educatie en pijnmanagement geboden moet worden.

Alleen een fysieke of medische aanpak zal de pijn niet (volledig) verhelpen. Maar hoe pas je pijneducatie en pijnmanagement? In deze cursus ontdek je hoe je educatie kunt toepassen in jouw behandeling, welke psychologische principes jouw patiënten kunnen toepassen om hun pijn beter te hanteren en hoe je patiënten uitdaagt om hun gedrag te veranderen.

De cursus richt zich op zowel theoretische als praktische competenties. Je leert chronische pijn zelf beter begrijpen, maar vooral ook aan jouw patiënten overdragen welke rol psychosociale factoren in hun pijn spelen. Daarnaast wordt stilgestaan bij vaardigheden in pijnmanagement die je patiënten kunt aanleren. Aan het eind van de dag heb je een goed begrip van pijn in een biopsychosociale context, kun je graded exposure toepassen en je patiënten ontspannings- en visualisatieoefeningen aanbieden.

Programma

De training wordt gegeven in het prachtige pand van Post Plaza te Leeuwarden.

8.30

Er staat verse koffie, cappuccino, espresso of thee voor je klaar met wat lekkers.

9.00

Start training

10:30

Tijd voor een koffie break. Neem even een frisse neus, neem nog een heerlijke kop koffie of een smoothie.

11.00

Hervat Training

12:30

Lunchtime! Geserveerd in het Grand Café.

13.30

Hervat Training

15.00

Break met lekkers.

Om 16:30 uur is de training afgelopen. Indien jouw programma het toelaat, ben van harte welkom voor een afsluitende borrel of diner in het Grand Café. Deze kosten zijn niet inbegrepen in het arrangement. Indien gewenst is het mogelijk om in het hotel te overnachten. Gratis parkeren kan op loopafstand van het hotel en is inbegrepen voor deelnemers van de cursus. Punten voor de cursus worden binnen twee weken bijgeschreven.

Planning


 • 8 uur

  Programma

  Plugzaal
Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Deelname opleidingsdag
  €279
  €279
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement