top of page
VOL! Pijn: Tijd voor de psycholoog in de integrale behandelingen van aanhoudende lichamelijke klachten
VOL! Pijn: Tijd voor de psycholoog in de integrale behandelingen van aanhoudende lichamelijke klachten

do 06 jun

|

Praktijk Fennema & Zantema

VOL! Pijn: Tijd voor de psycholoog in de integrale behandelingen van aanhoudende lichamelijke klachten

Neem deel aan de tweedaagse cursus die zowel fysieke als emotionele aspecten van de psychologische behandeling van ALK beslaat. Een unieke samenwerking tussen Transcare en Fennema & Zantema.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Tijd & locatie

06 jun 2024, 09:00 – 07 jun 2024, 17:00

Praktijk Fennema & Zantema , Eewal 56, 8911 GT Leeuwarden, Nederland

Gasten

Over het evenement

Deze unieke cursus is een samenwerking tussen Transcare en Fennema & Zantema.

Wat leer je? 

De integrale werkwijze staat op agenda! De grootste doelgroep waar dit een absolute must is zijn de groep patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten. Het biopsychosociale model wordt gezien als meest logische model om deze klachten te verklaren en te behandelen. Uit veel psychologisch onderzoek blijkt dat de rol van de psycholoog bij aanhoudende klachten essentieel is.

We willen je dan ook graag meenemen in het veld van de aanhoudende klachten en de rol van de psycholoog en diagnostiek onder de aandacht brengen. In deze opleiding bespreken we de wijze waarop lichaam en geest samen werken bij aanhoudende klachten, welke verklaringsmodellen we kunnen gebruiken bij onze populatie en we behandelen verschillende behandelopties binnen het psychologische domen.

In deze tweedaagse cursus is ruimte voor kennisoverdracht en zeker ook voor vaardigheidstraining en interprofessionele consultatie.

Voor de liefhebbers kan er een avondprogramma worden bijgeboekt! Hier volgt een gezamenlijk diner en bezoek bij de comedy night van de Neushoorn in Leeuwarden, waar improvisatie comedy groep ‘Uit de Hoge hoed’ zal spelen.

Over de docenten

Prof. Dr. Paul van Wilgen (1967) is een gezondheidspsycholoog, fysiotherapeut en epidemioloog met 25+ jaar ervaring in chronische pijnonderzoek. Zijn focus ligt op verwerkingsmechanismen, centrale sensitisatie, biopsychosociale factoren en pijneducatie. In 2004 promoveerde hij op morbiditeit na hoofdhalskankerbehandelingen. Met meer dan 160 publicaties en boeken als 'Graded Activity' bezit en deelt hij de nodige expertise. Hij gaf 200+ voordrachten, werkte bijna 20 jaar voor UMCG/Universiteit van Groningen en richtte in 2012 Transcare op, een GGZ-instelling voor transdisciplinaire behandeling van chronische klachten. Sinds 2014 is hij gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel, mede-oprichter van Pain in Motion en voorzitter van Pijn in Beweging.

Drs. Louis Zantema (1988) is gezondheidszogpsycholoog met inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in het werken met aanhoudende lichamelijke klachten. Hij schreef het boek ‘Bevrijd van Pijn’, mede-oprichter en bestuurslid van het Netwerk Aanhoudende Pijn Friesland. In 2019 richtte hij samen met Margryt Fennema de VR-therapie Reducept op voor de behandeling van aanhoudende pijn - waarmee diverse nationale en internationale innovatieprijzen werd gewonnen. De laatste jaren ligt zijn focus op zowel de behandeling van (complexe) ALK in zijn eigen praktijk Fennema&Zantema als het verzorgen van scholingen, workshops en presentaties voor diverse doelgroepen die ALK behandelen. In zijn vrije tijd treedt hij samen met zijn comedygroep ‘Uit de Hoge Hoed’ op en kun je hem in diverse podcasts vinden.

Voor wie is deze training bedoeld?

Psychologen die zich willen verdiepen in de integrale behandeling van aanhoudende lichamelijke klachten.

Accreditatie

Nadere informatie volgt

Overnachting

Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we enkele nuttige tips voor het boeken van een overnachting op loopafstand van de Eewal, waar de training plaatsvindt. Een aanbevolen accommodatie op loopafstand van de Eewal is Hotel Post-Plaza. 

Hotel Post-Plaza:

 • Locatie: Gelegen aan de Tweebaksmarkt, op korte loopafstand van de Eewal.
 • Adres: Post-Plaza, Tweebaksmarkt 25-27, 8911 KW Leeuwarden.
 • Faciliteiten: Het hotel biedt comfortabele kamers, moderne voorzieningen en een gezellige sfeer. Er zijn ook eetgelegenheden en een bar beschikbaar.
 • Reserveringen: Om een kamer te reserveren, kun je de officiële website van Hotel Post-Plaza bezoeken of contact opnemen met het hotel.

Andere suggesties:Naast Hotel Post-Plaza zijn er ook andere hotels en bed & breakfasts in de buurt van de Eewal. Overweeg ook eens de volgende opties:

 • Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

Vergeet niet de beschikbaarheid van kamers te controleren en tijdig te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

We hopen dat je een comfortabel verblijf zult hebben en kijken uit naar je deelname aan de training. Mocht je nog vragen hebben of assistentie nodig hebben bij het boeken van accommodatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Parkeren 

Om je te helpen met parkeermogelijkheden in de buurt van de Eewal, waar ons congres plaatsvindt, hebben we enkele suggesties voor parkeergelegenheden in Leeuwarden op een rijtje gezet.

Parkeergarages in de buurt van de Eewal:

 1. Parkeergarage Oldehove:Adres: Oldehoofsterkerkhof 1, 8911 DH Leeuwarden. Deze parkeergarage ligt op korte loopafstand van de Eewal en biedt een centrale locatie in het stadscentrum. 
 2. Parkeergarage Zaailand:Adres: Zaailand 5, 8911 BL Leeuwarden. Deze parkeergarage is ook gunstig gelegen in het stadscentrum en op loopafstand van de Eewal. 
 3. Parkeergarage Hoeksterend:Adres: Hoeksterpad 3, 8911 BV Leeuwarden. Deze parkeergarage is iets verder gelegen, maar nog steeds op redelijke loopafstand van de Eewal. 

Progamma


 • 30 minuten

  Inloop


 • 3 uur

  Scholing

  Praktijk Fennema & Zantema
Nog 6 items beschikbaar

Deel het evenement

bottom of page